Poker: wie is Jonathan Pastore, de Franse favoriet?

Jonathan Pastore is echt gelanceerd op de snelweg van professionele pokerspelers tijdens de eerste opsluiting. De voormalige tennisleraar is een meester geworden in de kunst van het kaarten. Hoe heeft de 28-jarige de overstap gemaakt van zijn online begin naar live toernooien? Portret van een razendsnelle opkomst sinds 2020.

Snelle inwijding

Jonathan Pastore begon zijn pokercarrière als amateur. Van 2016 tot 2018 nam hij deel aan online toernooien, terwijl hij bleef werken als tenniscoach. Pas in 2019 besloot hij zijn training serieuzer aan te pakken. Hij sloot zich toen aan bij een Franse coaching/trainingsstructuur. Iets wat een echte springplank zou zijn voor de rest van zijn carrière.

Hij klom snel omhoog op de ladder en speelde grotere toernooien online en live. Zijn eerste grote successen, zoals de tweede plaats in een toernooi in de Venetian in Las Vegas, kwamen twee jaar later. Dus in 2021. Maar het was in de nacht van 24 op 25 juni 2022 dat de jonge speler met de lange tanden een van de meest prestigieuze pokertoernooien ter wereld won. Hij won zijn eerste WSOP-bracelet (World Series of Poker).

De overstap maken naar live poker: de uitdaging!

Jonathan Pastore wordt in de media vaak ondervraagd over hoe hij de overstap van zijn online begin naar live toernooien heeft gemaakt. Hier zijn de moeilijkste uitdagingen die hij moest overwinnen:

Zich aanpassen aan de verschillen in het spel: het online spel en het live spel zijn niet hetzelfde. Pastore heeft zich moeten aanpassen aan heel andere situaties en spelers om te slagen in live toernooien;

Emotioneel management: door de overstap naar live toernooien moest hij zijn emoties beter beheersen. Dit omdat de situaties vaak stressvoller zijn en de spelers competitiever;

De spelers en de tafels kennen: in online toernooien kunnen de spelers elkaars gezicht niet zien, waardoor het moeilijker is om emoties te lezen en beslissingen te nemen. In live toernooien heeft Pastore moeten leren om de gezichten van de spelers te lezen om beter te kunnen anticiperen op hun acties;

Stack management: in live toernooien is het essentieel om je stack zorgvuldig te beheren om in leven te blijven. Dit vooral in het geval van card dead, d.w.z. lange perioden aan tafel zonder dat je een sterke of zelfs speelbare starthand hebt gekregen;

Concentratie en uithoudingsvermogen: live toernooien kunnen erg lang duren, wat veel concentratie en uithoudingsvermogen vereist. Een achtergrond als sportcoach kan hierbij helpen.

Deze verschillende strategieën hebben Jonathan Pastore in staat gesteld om een succesvolle overgang te maken van online spelen naar live toernooien, met als hoogtepunt zijn overwinning op de WSOP in 2022 en zijn kwalificatie voor de finaletafel van het EPT Monte-Carlo 2024 Main Event, waar hij onlangs 5e werd, met meer dan €260.000 aan prijzengeld. Weer een geweldige prestatie!

Jonathan Pastore wordt momenteel beschouwd als een van de beste pokerspelers van Frankrijk. Hij woont sinds 2016 op Malta en is lid van het team van de Orleans Poker Club.